Τοπικές εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή

Βαρκαρόλα

Τον Αύγουστο κάθε έτους μπορείτε να απολαύσετε την πιο ρομαντική εκδήλωση της σεζόν, ένα εκπληκτικό θέαμα κάτω από το φως του φεγγαριού στην παραλία Καλάμι. Πληθώρα από βάρκες στολισμένες με λαμπιόνια φτάνουν στη στεριά υπό τη μελωδική ηχώ των Κερκυραϊκών Σερενάτων, που τραγουδά η τοπική χορωδιακή ομάδα «Απόλλων», συνοδευόμενη από τους ήχους του βιολιού και της κιθάρας, μια παλιά παράδοση, γνωστή και ως «ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ».

21 Μαΐου – Πανηγύρι Γιμαρίου

Κατά την ονομαστική εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου, το Γιμάρι, που βρίσκεται μόλις 1 χλμ μακριά από το Καλάμι, οι ντόπιοι διοργανώνουν ένα τοπικό φεστιβάλ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, να τραγουδήσουν κερκυραϊκές καντάδες και να γευτούν την τοπική κουζίνα και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, συνοδεία παραδοσιακής κερκυραϊκής μουσικής.

1 Σεπτεμβρίου – Φεστιβάλ Παραδοσιακής Χωριάτικης Πίτας

Ένα ασυνήθιστο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα και πάλι στο χωριό Γιμάρι είναι το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας, την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Οι γυναίκες του χωριού προετοιμάζουν διάφορες χειροποίητες πίτες, γεμιστές με τυρί, σπανάκι, κρέας, ψάρι, πατάτες, λαχανικά, κοτόπουλο και πολλές άλλες γεύσεις, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες να γιορτάσουν με παραδοσιακή μουσική, κερκυραϊκούς χορούς, μοναδικούς αρνίσιους μεζέδες, σουβλάκια, καθώς και διάφορα τοπικά κρασιά.

15 Αυγούστου – Φεστιβάλ Κασσιόπη

Στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου με το πανηγύρι της Κασσιόπης, στο χωριό της Κασσιόπης, που βρίσκεται μόλις 6 χλμ από το Καλάμι. Στο φεστιβάλ μπορεί κανείς να απολαύσει τοπικές γεύσεις, κερκυραϊκούς χορούς και μια μεγάλη ποικιλία από ντόπια κρασιά.

Περισσότερα